Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Vrsar

Cannot find Vrsar subfolder inside /home2/campingc/public_html/domains/new.solitum.hr/images/stories/Vrsar/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40

Vrsar je grad na zapadnoj obali Istre sa jakom orijentacijom prema turizmu. U Vrsaru postoje smještajni objekti visoke kvalitete u kombinaciji sa predivnim prirodnim resursima – lijepe plaže, obala i bogata unutrašnjost. Ovo su zasigurno razlozi zbog kojih je talijanski avanturist, pisac, ženskar i gurman dolutao u ovo mjesto u koje se zaljubio. Znate ga po imenu Giacomo Casanova. U romantičnom Vrsaru je proveo ljeta 1743. i 1744. godine što je i opisao u svojim memoarima.

Vrsar

Grad Vrsar je staro očaravajuće ribarsko naselje na zapadnoj obali Istre, između Poreča i Rovinja iznad ušća Limskog kanala. Slikoviti grad podijeljen je u dva dijela: povijesni stario dio grada sa bogatom kulturom i šarolikom poviješću koji leži na vrhu brežuljka i suvremeni, živahni dio grada na podnožju, uz plažu i marinu.

Uske ulice sa svodovima u starom gradu vode do gradskih vrata, malih trgova, kamenih kuća, romaničkog kaštela, slikovitih crkava i tri gradska vidikovca. Pogled na obalno područje Vrsara je spektakularan: najrazvijeniju istarsku obalu krasi jedan od najljepših mediteranskih arhipelaga koji se sastoji od 18 nenaseljenih otoka i koji je okružen kristalno čistim Jadranskim morem.

Vrsar je zasigurno jedan od najljepših istarskih gradova. Smješten negdje u sredini zapadne istarske obale, mirni antički gradić pretvorio se u posljednjih pet desetljeća u poznato i razvijeno turističko odredište. Klima je mediteranska – blage i kišovite zime i duga i vruća ljeta. Flora i fauna su također tipično mediteranske sa mnogo aromatične borove šume i mirisom bilja koje se širi zrakom.

Broj stanovnika postepeno je rastao uz razvoj turizma i danas Vrsar ima oko 3000 stanovnika. Ime Vrsar (tal. Orsera) vrlo je staro. U srednjovjekovnim latinskim dokumentima naziv grada pronađen je u različitim oblicima: Ursaria, Ursarium, Vrsarium, Orsaria. Vrsar neprestano "živi" od prapovijesnih vremena iako je prava povijest Vrsara započela u vrijeme rimske prevlasti. Zahvaljujući proizvodnji soli, Vrsar je bio zabilježen na kartama antičkog svijeta. Kvalitetan sivi kamen njegovi ulica koji se koristio i u izgradnji same Venecije, mogao se naći diljem rimskog carstva.

Slike Vrsar:

 

Ako još uvijek čitate, privukli smo vašu pažnju i sada zasigurno mislite o smještaju u Vrsaru. Prvo, dopustite da kažemo kako je Istra najveća zelena oaza sjevernog jadrana. Sad ste još više zainteresirani, zar ne? Dakle, u Vrsaru je nekoliko hotela i svi su smješteni pokraj mora. To znači da se možete razlijeniti koliko vas volja. Naravno, mnogo od nas žele ostati aktivni i potražiti smještaj druge vrste kao npr. apartmane. Stotine je apartmana za iznajmljivanje u Vrsaru kao i kuća. Mogu se rezervirati online, ali naravno nakon što ste istražili i pronašli vama idealan smještaj. Ljudi u Istri su veoma ljubazni i prijateljski raspoloženi, te će učiniti sve kako biste se vi osjećali dobrodošli i kako bi uživali u svom odmoru u Vrsaru. Ako vam se sviđa, u Vrsaru možete iznajmiti i vilu za odmor. Možda ćete moći pronaći i neku od luksuznih kamenih kuća s bazenom i razmaziti se koliko želite, ali ako si to možete priuštiti. Za sve vas koji ne volite ništa od ovoga, a volite biti stalno na otvorenom, Vrsar ima mnogo kampova. Jedan od njih je poznat nudistima i zove se Koversada. Općenito, Istru vole svi koji vole kampiranje i često je posjećuju, pa će stoga boravak u nekom od vrsarskih kampova biti nagrada s obzirom da su svi kampovi lijepi.

Vrsar ima meni bogat istarskim kulinarskim specijalitetima, od svjetski poznatog pršuta do šparoga i tartufa. Istra je poznata po svježim morskim plodovima i visoko cijenjenim dagnjama i kamenicama iz Limskog zaljeva. Istarska vina također su jako cijenjena. Zaista vrijedi probati domaću Malvaziju i bijeli ili sivi Pinot i vinjak, vrlo popularno piće u regiji. U vrsarskoj kuhinji dominiraju restorani s ribljim specijalitetima. Mnogo je restorana koji nude ukusnu mediteransku hranu, stoga poludite i kušajte ih sve! U Istri ste i svi znaju da je njihova hrana ukusna. To ćete i saznati.

Oni od vas koji preferiraju aktivan odmor mogu uživati u raznim aktivnostima: tenis, mini golf, veslanje, a možete i voziti bicikl duž obale. Moguće je iznajmiti terene za razne terenske sportove loptom, te raznu opremu i plovila kao motorne brodove, jedrilice, daske za surfanje, nordijske štapove za hodanje itd. Oni hrabri mogu se upustiti u avanturu i otići u obližnji adrenalinski park, iskušati sportsko penjanje i ronjenje, uživati u panoramskim letovima u malim zrakoplovima, padobranstvu ili puštanju zmajeva u sportskoj zračnoj luci Vrsar. Bilo bi dobro učiniti sve ovo i onda na kraju dana doći u apartman u starom dijelu Vrsara gdje ste ga unajmili i leći na krevet u sobi u kojoj je možda Casanova proveo neke od svojih razuzdanih noći. Zvuči kao dobra atmosfera, zar ne?

Vrsar se može ponositi mnoštvom svojih restorana, barova, bistroa, pizzeria i pub-ova, posebno uz rivu. Oni koji vole noćnu zabavu, pronaći će je u obližnjem Poreču (11 km) i njegovim poznatim klubovima. Ljeto je puno događaja. Od lipnja do rujna Vrsar je domaćin godišnjem glazbenom festivalu "More i gitare" koji se održava u bazilici svete Marije od mora i na trgu svetog Petra. Ljubitelji glazbe mogu se opustiti uz umirujuće zvukove tradicionalne hrvatske glazbe. Od svibnja do rujna mještani imaju Ribarski festival. Mnoštvo se okuplja na mjesecom obasjanoj obali i uživa u zvucima ljetne glazbe uz istarske morske specijalitete. Također se održava festival ljubavi i erotike – Casanovafest.

Vrsar je postao svjetski poznat 1961. godine kada je postao prvak europskog nudizma sa kampom Koversada i sa jednom od najvećih nudističkih plaža u Europi. Vrsar je stoljećima privlačio pustolove, umjetnike, ribare i ljubavnike. Koji od njih ste vi?

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba