Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Hvar

Hvar pripada srednjodalmatinskim otocima. Smješten je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, usred grupe otoka koji pripadaju županiji. U njegovoj neposrednoj blizini, na sjevernoj strani, nalazi se otok Brač, na južnoj strani Šćedro (odvojen Šćedorskim kanalom), Vis (jugozapadno), Pakleni otoci, Korčula i poluotok Pelješac.

Otok Hvar ili kralj među dalmatinskim otocima, kako ga neki nazivaju, poznat je još od antike po svom važnom nautičkom i strateškom položaju. Tijekom raznih povijesnih razdoblja pojavljivao se u različitim ulogama sačuvavši za nas danas mnogo kulturnih i prirodnih spomenika i književnosti iz koje možemo učiti.

Zahvaljujući blagoj klimi, toplim zimama i ugodnim ljetima, mnogi gosti, znanstvenici i putnici koje je privukla raskošna mediteranska priroda, bogate tradicije i noćni život, posjećuju Hvar svake godine. Hvar se danas smatra jednim od deset najljepših otoka na svijetu.

Grad Hvar se ponosi najstarijim narodnim kazalištem u Europi. Hvar su kroz stoljeća izgradili priznati domaći i strani arhitekti. Impresivna arhitektura u kombinaciji s prostranim poljima lavande, drevnim stablima maslina i vinogradima priča priču o skladu između čovjeka i prirode i to se osjeća na svakom koraku.

Bogato kulturno i povijesno naslijeđe Hvara koje datira iz prapovijesnog vremena, jedinstvena gastronomija, prekrasne plaže i uvale, kristalno čisto more, kvalitetan privatni smještaj u apartmanima, sobama i privatnim kućama u Hvaru kao i u hotelima, u kombinaciji s ljubaznošću lokalnog stanovništva jamstvo su za lijep odmor.

Ovdje ćemo govoriti o gradu Hvaru u kojemu svatko može naći nešto što će im pružiti mir i pravi odmor za dušu i tijelo. Grad je nedavno proslavio 140 godina djelatnosti organiziranog turizma, stoga nije iznenađenje da oni znaju kako se brinuti za svoje goste.

Do grada Hvara može se doći direktno iz luke Hvar ili cestom iz središta otoka. Jednom kad tamo dođete bit ćete impresionirani jer cijelo mjesto izgleda kao spomenik. Kamene ploče stare stoljećima sačinjavaju njegove podove i svugdje se snažno osjeća renesansni duh. Ipak, Hvar nema samo spomenike. Tu je i hvarska luka, Pakleni otoci koji se nalaze ispred hvarskog zaljeva, hoteli, apartmani, klima, restorani i barovi i gostoljubivi domaćini koji čine duh jedne ekskluzivne turističke destinacije.

Noćni život u Hvaru je ono što privlači mnoge mlade iz cijelog svijeta koji žele dobru zabavu. To je poznato mjesto za zabave kojeg su posjetile mnoge slavne osobe, a nedavno je tu bio i princ Harry.

Slike Hvar:

Hvar-3.JPGHvar-2.JPGHvar-5.JPGHvar-6.JPGHvar.JPGHvar-4.JPGHvar-7.JPGHvar-1.JPG

Dakle, pitate se što još možete raditi u Hvaru? Zavirite u jedan od hvarskih restorana koji nude svježe morske plodove, domaće maslinovo ulje, organsko povrće i domaće vino. Onda skoknite na jedan od izletničkih brodova u zaljeve Paklenih otoka i uživajte cijeli dan u moru i sunce. Potom opet tulumarite! Noćni život na otoku Hvaru uglavnom se odvija u gradu Hvaru koji je postao grad koji nikad ne spava, barem od lipnja do rujna. Mnogo je klubova u Hvaru koje možete posjetiti, a ako vam dosadi ili ako volite manje napučena mjesta, odaberite bar ili restoran po vašem ukusu. Mnoštvo ih je. Tijekom ljeta, noćni život u Hvaru je jedan od najbogatijih na Jadranu. Grad ima posebnu atmosferu i uvijek se nešto događa. Zabava traje duboko u noć i gosti mogu posjetiti mnoge događaje, restorane, konobe i klubove


Kada temperature mora i zraka ljeti dosegnu svoj maksimum i luka postane prepuna luksuznih jahti, grad Hvar postaje jedno od najatraktivnijih odredišta za mlade koji su u potrazi za zabavom. Ako i niste više tako mladi, osjećat ćete se kao da vam je ponovno dvadeset. To je očaravajuća atmosfera mjesta.

Međutim, atmosfera u gradu se mijenja iz mjeseca u mjesec zajedno sa strukturom i starošću posjetitelja grada. To znači da je grad zanimljiv u različitim periodima – od ranog proljeća do sredine jeseni pa čak i zimi kada je sve tako tiho.

Osim u srpnju u kolovozu (kada dolazi najveći broj posjetitelja), buka na ulicama nije tako glasna od svibnja do sredine listopada, a to znači da ima dovoljno vremena za obići grad bez mnogo ljudi na plažama. Ovo je idealno vrijeme za sve vas koji ne uživate u ludom noćnom životu nego u polaganim šetnjama, ispijanju kave, zanimljivom razgovoru (ili traču) i ukusnoj hrani i piću u tišini.

Ono što svatko voli u Hvaru su netaknute uvale blizu grada koje se mogu posjetiti automobilom, biciklom ili ako želite možete prošetati. U ovim zaljevima možete plivati, a potom se osvježiti u obližnjem kafiću ili restoranu. Plaže na otoku Hvaru su uglavnom stjenovite - šljunčane, nalaze se u uvalama i okružene su borovom šumom i niskim mediteranskim raslinjem. No, postoje i nekoliko prirodnih pješčanih plaža, uglavnom na sjevernoj strani otoka zbog toga što su sjeverni vjetar (bura) i valovi na sjevernoj strani jači od onih na jugu. Šljunčane plaže koje se uglavnom nalaze u manjim uvalama na sjevernoj strani otoka, pogodnija su za djecu. Jedna stvar je sigurna, a to je da ćete se na Hvaru kupati u kristalno čistom i nezagađenom moru!

Što se tiče smještaja i apartmana u Hvaru, za svakoga će se naći ponešto. Ako ste u potrazi za hotelima u Hvaru, naći ćete na sve kategorije, od luksuznih do skromnih. Međutim, ako želite biti na svome i osjećati se kao kod kuće, onda ćete u Hvaru potražiti apartmane ili kuće koje se iznajmljuju. Oni koji se nalaze u centru starog grada malo su skuplji. No većina soba i apartmana u privatnim kućama u Hvaru nalaze se na sjeverno strani zaljeva, pod malim brežuljkom Glavice. Osim toga, u Hvaru ima mnogo vila za odmor kao što su stare kamene kuće koje su renovirane i uspješan su spoj prošlosti i sadašnjosti. Za sve vas koji volite prirodu, u Hvaru su dva lijepa kampa sa vlastitim plažama i u okružju aromatičnih borovih šuma.

Kad govorimo o jelu u Hvaru, savjetujemo vam da posjetite brojne konobe u kojima se poslužuje ukusna dalmatinska, većinom organska hrana. Naravno, u kombinaciji sa domaćim sirom i vinom. Nitko u Dalmaciji ne ruča i ne večera bez čaše vina, pa zašto ne biste vi?.

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba