Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Šimuni

Šimuni su malo ribarsko mjesto smješteno na jugozapadnoj obali otoka Paga između dvaju otočnih središta, Novalje i Paga. Šimuni se prostiru preko tri prirodne uvale. U sjevernoj uvali smještena je ACI Marina Šimuni, sigurno utočište za sve vas divlje morske vukove.

Središnja uvala je namijenjena ribarskim brodovima te služi kao luka, ali i kao mjesto gdje možete kupiti svježe ulovljene ribe što je jamstvo da je hrana u Šimunima uvijek svježa, a tu činjenicu vole istaknuti mnogi restorani u Šimunima. Ne postoji ništa ukusnije od svježe ribe sa žara, ali ljudi u Dalmaciji kažu da je to riba pripremljena na gradele. Oni vole jednostavnost, pa tako peku ribu na gradela, poprskaju je maslinovim uljem i češnjakom, te serviraju uz kuhanu blitvu i salatu od rajčice. Stoga, zatražite ribu dok ste u Šimunima. Uz svoj obrok također vole popiti i domaće vino.

Zapravo, prije nekoliko godina imali smo priliku kušati najbolje bijelo vino u Šimunima. Nismo sigurni je li čovjek koji ga je napravio još uvijek živ, ali njegov sin Nedjeljko Fabijanić je vrlo živ, pa stoga, ako ikad posjetite Šimune, posjetite i njega I upitajte za vino njegovog oca. Možda vam može pomoći i sa smještajem u Šimunima s obzirom da iznajmljuje apartmane u Šimunima i sobe.

Još jedna stvar po kojoj je ovo mjesto poznato je janjetina. Neki bi rekli najbolja janjetina koja postoji. Ako ne vjerujete, probajte, a možete upitati i Nedjeljka. On zasigurno zna sve o njoj s obzirom da uzgaja vlastite janjce. Možete je također isprobati u nekom od restorana u Šimunima, ali ipak je bolje kod lokalnog stanovništva.

Odmor u Šimunima idealan je za obitelji jer mogu uživati u šetnjama i plivanju na obližnjim plažama, a možete biti sigurni da su plaže u Šimunima izvanredne. Nema hotela u Šimunima, a to je odlično ako želite miran odmor. Turisti iznajmljuju apartmane u Šimunima, a većina smještaja u Šimunima je privatna. Međutim, postoji i prekrasan kamp u Šimunima i ne pretjerujemo kada kažemo da je prekrasan. Nalazi se pored duge pješčane i ponegdje šljunčane plaže koja će vas oduševiti. Prekrasna je.

Noćni klubovi u Šimunima ne postoje, a to je skroz u redu jer otok Pag ima svoju Ibizu, plažu Zrće, koja nije daleko od Šimuna. Ako vam se tulumari sada znate gdje otići. Stoga, opustite se na prekrasnim plažama u Šimunima tijekom dana, a kada padne noć obujte svoje plesne cipele i čudo se zabavite na Zrću. Obožavat ćete odmor u Šimunima!

 

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba