Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Rovinj (Rovigno)

Cannot find Rovinj subfolder inside /home2/campingc/public_html/domains/new.solitum.hr/images/stories/Rovinj/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40

Rovinj je smješten na zapadnoj obali Istre, dok se stari dio grada se nalazi na malenom poluotoku. Grad ima oko 15 000 stanovnika. U rovinjskom arhipelagu se nalaze 22 otoka od kojih su najveći Sv. Andrej i Sv. Katarina. Govori se da je Rovinj izgrađen između 3. i 5. stoljeća. Po nekim arheološkim pronalascima, područje Rovinja je bilo nastanjeno i u prapovijesti. Glavni dohodak grada proizlazi iz turizma i industrije. Od veće važnosti u industrji je tvornica duhana Rovinj, tvornica konzervirane ribe Mirna te tvornica bezalkoholnih pića. Svake godine u kolovozu Rovinj je domaćin sajma umjetnosti na otvorenom Grisia i popularnog ljetnog slavlja na otvorenom sa glazbom uživo pod nazivom Rovinjska noć.

Smještaj i apartmani Rovinj:

Uz grad Poreč, Rovinj je glavno turističko odredište u Istri. U gradu se nalazi oko 10 hotela od kojih je najveći Eden; ujedno proglašen najboljim hotelom u Hrvatskoj već nekoliko puta. Među drugim hotelima tu su hotel Istra sa wellness centrom, hotel Park i hotel Adriatic u samom centru grada. U području oko Rovinja nalazi se i nekoliko kampova: Vestar, Polari, Amarin, te hotelska odmarališta i sklop hotela i apartmana s odmaralištima. Najveći kamp u Rovinju je Valalta, naturistički kamp koji je ujedno i jedan od najboljih u Hrvatskoj.
Privatni smještaj i apartmani u Rovinju se može pronaći uglavnom u starom dijelu grada i užoj okolici. U većini slučajeva do centra grada se može doći i pješice s mjesta gdje ste smješteni.
U okrugu od otprilike 15 km od Rovinja se nalazi nekoliko luksuznih vila s privatnim bazenima.

Slike Rovinj:

Što razgledati u Rovinju:

Muzej grada Rovinja je smješten u baroknoj palači Califfi. Uobičajeni izlošci u muzeju su tradicionalna ribarska oprema, etnografska kolekcija, numizmatička kolekcija, arheološka i druge. Vrlo je važna i crkva Sv. Eufemije koja postoji jos od 10. stoljeća. Centar za povijesna istraživanja ima ogromnu knjižnicu sa više od 80 000 sabranih djela. U sjevernom dijelu grada se nalazi Institut Ruđera Boškovića, crkva i samostan Sv. Franje. U južnom dijelu grada možete naći i gradski knjižnicu Matija Vučić Ilirik s otprilike 35 000 sabranih djela.

Gdje jesti:

Gotovo svaka ulica u Rovinju ima restoran pa gosti lako mogu pronaći mjesto gdje će uživati u istarskoj kuhinji. Na meniju se redovito mogu naći riba i plodovi mora. Možete probati i istarski pršut sa domaćim kruhom, sirom, maslinovim uljem, teranom (crno vino) i malvazijom (bijelo vino). Tipično rovinjsko piće je Pelinkovac; rakija koja se radi od pelina.

Možete upotpuniti svoj boravak u Rovinju i posjetom glavnu ulicu za kupnju Carrera, u centru grada. Ulica je puna trgovina, barova i butika. Ako vam pak pašu noćni izlasci svakako bi ste trebali biste posjetiti zabavni centar Monvi koji sadržava noćni klub, nekoliko disko klubova, kazalište na otvorenom, meksički restoran i pizzeriju. Ovaj zabavni centar često je domaćin različitim koncertima i drugim kulturno-zabavnim događanjima.

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba