Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Pula

Pula je najveći grad Istarske regije sa 90 000 stanovnika smješten u zaljevu na jugozapadnoj strani istarskog poluotoka. Grad ima dugu tradiciju što se tiče pravljenja vina, ribarstva, brodogradnje, turizma ali i po ulozi tranzitne luke. Grad je star oko 3 000 godina, a prava povijest počinje tek dolaskom Rimljana. Najpoznatiji rimski ostaci su amfiteatar, Sergejev luk, hramovi Rim i August i drugi. Važno je napomenuti da su Rimljani u grad uveli vodeni i kanalizacijski sustav.

Smještaj i apartmani Pula:

Zahvaljujući svojim prirodnim ljepotama, ovaj grad je vrlo popularno turističko odredište i kao takvo nudi različite vrste smještaja. Većina hotela, kampova, odmarališta i privatnih smještaja nalazi se uz samu obalu ali i u centru grada. Turizam u Puli je procvjetao izgradnjom turističkog kompleksa Verudele. Uz smještaj i apartmani Pula nudi se i velik broj aktivnosti uključujući razne vrste sportova, zabave, disko klubova i barova. Pošto postoje dvije marine u gradu, nautički turizam je također vrlo razvijen. U blizini Pule se nalazi i jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova u hrvatskoj - Nacionalni park Brijuni.

Što razgledati u Puli:

Dva najpoznatija muzeja u Puli su istarski Arheološki muzej i Povijesni muzej. U arheološkom muzeju se nalaze blaga iz Pule i okolice još iz prapovijesnog doba pa do srednjeg vijeka. Osim muzeja, postoje i mnogi spomenici koji sežu još iz prastarih vremena.

Neki  od najpoznatijih su Amfiteatar (Arena) iz 1. stoljeća koji se danas koristi kao mjesto za održavanje festivala, koncerata i drugih kulturno zabavnih događanja. Uz amfiteatar postoji i augustinski Forum, dva rimska kazališta, Sergejev Slavoluk pobjede, Dvojna vrata i Herkulova vrata koja su jedina ostala od gradskih zidina. Ulice u starom dijelu grada su popločene starim rimskim kamenom. Crkva i samostan Sv. Franje i katedrala Ukazanja Svete djevice Marije su spomenici iz kasnijeg doba.

Gdje jesti:

Kao i u drugim gradovima i mjestima u Istri, i ovaj grad ima brojne restorane s bogatom gastronomskom ponudom. Gastronomija je pod utjecajem talijanske, srednjoeuropske i austrijske kuhinje pa se može birati među velikim brojem jela, bilo onih s morskim plodovima ili jela tipičnih za kontinentalnu Istru. Među specijalitetima u pulskim restoranima su i jela s raznim vrstama ribe, škampi i rakova. Crni rižoto i sardine s češnjakom u ulju i začinima su također vrlo popularni. Za one koji ne vole morsku hranu tu je poznati istarski pršut, omleti sa šparogama i tartufima i mnoga druga jela. Istra je poznata i po svojim vinima poput Sauvignona, Caberneta, Pinota i Merlota ali najpoznatija su ipak Malvazija i Teran.

Slike Pula:

pula Pula_Ache_sergei
Forum_Pula Pula_James_joyce

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba