Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Novigrad (Cittanova)

Cannot find Novigrad subfolder inside /home2/campingc/public_html/domains/new.solitum.hr/images/stories/Novigrad/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40

Područje Novigrada je bilo naseljeno u antičko doba, što možemo vidjeti iz brojnih spomenika i arheoloških nalazišta. U pisanim dokumentima Novigrad se spominje kao Civitas Nova u IX stoljeću, i Emona, Emonia, Aemonia u XII stoljeću. Novigrad se nalazi na malom poluotoku i ima vrlo plodnu zemlju iza sebe. Zato je bio na razmeđu povijesnih događaja. Grad je bio najmoćniji od VIII do IX stoljeća, kada ulazi u europsku kulturu pod vlasti kneza Ivana, ali zbog bolesti i ratova je stagnirao od XVI - XVII stoljeća. Novigrad je bio pod bizantskim, francuskim, njemačkim, mletačkim, Napoleonskim, austro-ugarskim i talijanskim utjecajem kroz povijest što se može vidjeti u mnogim povijesnim zgradama.Grad se nalazi na sjevero-zapadnoj obali Istarskog poluotoka, 25 km od granice sa Slovenijom. Ima oko 4 000 stanovnika. Većina od njih su Hrvati, ali postoji i puno Talijana, Srba, Albanaca, Slovenaca, itd.

apartmani novigrad

Smještaj i Apartmani u Novigradu:

U Novigradu se nalaze četiri hotela, Hotel Maestral (4 zvjezdice), hotel Nautica (4 zvjezdice), Hotel Laguna (3 zvjezdice) i hotel Emonia (1 zvijezda), nekoliko kampova u tom području i nekoliko pansiona. No, najčešći oblik smještaja u Novigradu su, naravno, privatni apartmani koji se mogu naći po cijelom gradu i oko njega.U okolici se može naći nekoliko luksuznih vila.

Što vidjeti – znamenitosti u Novigradu:

Kada ste u Novigradu, koju zasigurno morate vidjeti sljedeće:

Gradska luka Mandrač - kroz povijest je bila u središtu života u Novigradu kada je bio malo ribarsko selo. Ostao je ribarska luka i nastavio povezivati ljude sa morem. Sada je najvažniji simbol Novigrada.

Gallerion - u njegovim eksponatima, moguće je vidjeti stare mornarica Austro-Ugarske, u svijetu najznačajnijih brodograditelja u to vrijeme.
Patricijskih palača Rigo - pripadala je obitelji Rigo. Stoljećima su bili na najvažnijim pozicijama u gradu i bili su predstavnici plemstva grada. Ova zgrada je primjer "srednjoeuropskog baroka". Danas, na tom mjestu je galerija suvremene umjetnosti Rigo.
Stari grad centar - unutar gradskih zidina, možete pronaći mnogo zanimljivih znamenitosti, kao što je sarkofag iz ranog kršćanstva u biskupiji parka u Novigradu, zgradu s gotičkim elementima iz Venecijanskog utjecaja, kasnogotički biforium, nekoliko srednjovjekovnih crkava, itd.
Među ostalim znamenitostima i građevinama, ne propustite vidjeti Gradske zidine, muzej Lapidarium sa zbirkama iz ranog srednjeg vijeka, uključujući dobro očuvan Mauricijus ciborij s kraja 8. stoljeća, jedan od rijetkih primjera rane karolinške umjetnosti u regiji, zvonik, crkvu sv Pelagija i Sv Maksimilijana i mnogo mnogo više.

novigrad-istria

Gdje jesti u gradu:

U Novigradu postoji mnogo restorana, pizzeria i snack-barova. Baš kao i u drugim gradovima u Istri i drugim dijelovima hrvatskog primorja, postoje mnogi restorani koji nude tipična jela od morskih plodova, kao što su ribe, lignje, rakovi, školjke, itd. u kombinaciji s vrlo posebnim okusom maslinovog ulja, ali i jela s malo malo više istarskog kontinentalnog okusa s npr. tartufima. Istarska vina su također vrlo poznata, posebno Malvazija i Pinnot.

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba