Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Medulin

Medulin se nalazi na jugu Istre, 8 km istočno od Pule. Svaki posjetilac koji dolazi u Medulin naći će pravu oazu mira i spokoja, bogate krajolike Mediterana, ali u isto vrijeme tu se može provesti i vrlo dinamičan i aktivan odmor. Medulin je poznat po svojim koncertima klasične glazbe koji se odvijaju u ljetnim mjesecima. Sa svojih 40-ak restorana, ovo mjesto je pravi izazov za gurmane bilo da vole suvremenu ili tradicionalnu kuhinju, morske plodove, meso ili povrće.

Medulin

Jednom ribarsko naselje, danas moderno turističko odredište, Medulin nudi dinamičan odmor pun događaja. U Medulinu je sve okrenuto turizmu. Da budemo malo precizniji, pažnja je usmjerena gostima.

S obzirom na veliki broj neolitskih nalaza, kao i ostataka iz brončanog i željeznog doba, smatra se da je ovo područje je naseljeno od prapovijesti. Medulin je prvi put spomenut 1150. godine. Sljedeće stoljeće donijet će mnoga razaranja, bolesti i iseljavanja stanovništva sve do 17. stoljeća kada se Medulin počeo značajno razvijati u ekonomskom smislu zahvaljujući utjecaju Venecije i doseljavanju Hrvata na ova područja. Dobro očuvani ostaci starih civilizacija stalna su meta znatiželjnih turista koji su u potrazi za novim znanjima o povijesti.

Za one koji vole prirodne ljepote, tu je Nacionalni park Brijuni ili neizostavni Park prirode Rt Kamenjak koji se nalazi u srcu medulinske rivijere. U neposrednoj blizini Medulina nalazi se grad Pula sa svojim jedinstvenim, drevnim spomenicima među kojima se nalazi poznati amfiteatar iz prvog stoljeća. Slavoluk Sergijevaca, Augustov hram i malo rimsko kazalište također pričaju priče o velikim pobjedama Rimskog carstva. Zainteresirat će vas činjenica da su Brijuni, omiljeno sklonište posljednjeg jugoslavenskog predsjednika Tita, nekoliko puta ugostili cara Josipa Ferdinanda i englesku kraljicu. Ovo mjesto je zaista prekrasno i jedinstveno i da biste to doživjeli morate ga vidjeti.

Istra je najpopularnije odredište za kampiranje u Hrvatskoj. Najposjećenija je medulinska rivijera. Ovaj laskavi epitet nadjeven mu je zbog vrlo atraktivne lokacije i raznolike ponude – možete izabrati između tekstila i golotinje, velikog kampusa sa mnogo sadržaja ili malog obiteljskog mjesta gdje se svi poznaju. Možete imati svoju kamp kućicu duboko u sjeni starih borova i golih stijena uz rub mora što je neodoljivo mnogima od nas.

Hotel u Medulinu

Neke od najljepših plaža u Istri i Hrvatskoj nalaze se na medulinskoj rivijeri. Medulinske plaže imaju očaravajuću ljepotu i raznolikost. Duž 80 km razvedene obale mogu se pronaći tipične istarske pješčane, šljunčane i kamene plaže. Divit ćete se i golim stijenama koje nisu zaštićene od ljetnih vrućina, posebno zato jer su opuštajuće i imaju mediteranski duh. Kad se poželite odmaknuti od prekrasnog sunca, hlad starih borova čije su grane iznad mora bit će vaše utočište. Jugozapadne istarske plaže nude ponešto za svakoga: vidjet ćete surfere ili grupu jedriličara koji uživaju u jakom povjetarcu koji obično puše popodne, djecu koja bezbrižno grade kule i različite oblike u pijesku ili grupe ljudi koji samo rone u modrom beskraju tražeći stare olupine. Zasigurno ćete htjeti otići na planinsku vožnju biciklom duž čarobne obale Rta Kamenjak uz pokoje osvježenje u njegovim bistrim vodama.

Kada je riječ o smještaju i apartmanima u Medulinu, možete naći sve što poželite. Kao i ostala mjesta u Istri, i Medulin ima hotele sa 2, 3 i 4 zvjezdice, sa prosječno 400 kreveta i sa svim potrebnim sadržajima za ugodan boravak. Kvaliteta hotela u Medulinu je različita, ali se kod većine smještaj može rezervirati on-line tako da tu možete istražiti o pojedinom hotelu. Tu su luksuzni hoteli i vile za odmor, ali i skromna mjesta za one koji imaju ograničen budžet. Osim toga, tu ćete naći i nekoliko malih hotela koje vode obitelji i koji nude jednu intimnu i posebnu atmosferu.

Mnogo je ležaja u privatnom smještaju u Medulinu. Ova raznolika ponuda omogućuje svima da nađu smještaj za sebe, bilo da je to soba, studio apartman, cijela kuća ili stan za iznajmljivanje. Mnogima od nas ovo je najzanimljivija vrsta smještaja i stoga će vam biti drago znati nešto vezano uz pojam apartmani u Medulinu.

Ljubiteljima prirode draži su kampovi u kojima se mogu odmarati u sjeni stabala. Medulin je poznat po kampiranju i ima mnogo kampova.

Medulin Istra

Klima u Medulinu je idealna za treniranje zimi, pa stoga mnogi sportaši, a posebno nogometaši, dolaze ovamo trenirati i pripremati se za utakmice. Prosječna dnevna temperatura u siječnju je 6,2°C što je idealno za sport i rekreaciju. U travnju i svibnju prosječna temperatura je 11 do 16°C što je idealno za vožnju biciklom ili jahanje konja u nizinskom prostoru.

Otkrit ćete čari lokalne kuhinje – salatu od rakova, crni rižot ili gulaš. Ako preferirate meso, istarski pršut je prava poslastica za vas. Ako volite tjesteninu, odaberite je sa telećim umakom ili aromatične specijalitete sa poznatim tartufima. Idite u ribolov sa lokalnim ribarima ili zaronite u podvodni svijet. Nemojte zaobići stare vjetrenjače pokraj mora, arheološko nalazište Vižula sa ostacima rimskih vila i ne propustite šetnju do medulinskog bazena s patkama. Izbor je raznolik, a o vama ovisi hoćete li odmor provesti pasivno ili aktivno.

Istra je zaista očaravajuća, a Medulin je kao dio nje mjesto u kojemu mnogo toga možete otkriti pa možda tamo ostanete i zauvijek.

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba