Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Korčula

Cannot find Korcula subfolder inside /home2/campingc/public_html/domains/new.solitum.hr/images/stories/Korcula/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40

Korčula je otok u južnoj Dalmaciji. To je šesti najveći otok u Hrvatskoj. Tri najveća naselja na otoku su grad Korčula koji je također "glavni grad", Blato i Vela Luka. Neki tvrde da je jedna od kuća u Korčuli mjesto gdje je poznati istraživač Marco Polo rođen, drugi smatraju da je vjerojatnije da je njegova obitelj bila odavde.

Otok Korčula je bio naseljen već u pretpovijesti. Najstariji nalazi na otoku iz Vele spilji datiraju iz starijeg kamenog doba. Prvo, otok je bio grčka kolonija, zatim ilirska potom rimska, mletačka i kasnije konačno Slavenska. Danas ima oko 16 200 stanovnika, što ga čini drugim najnaseljenijim otokom u Hrvatskoj, ali kao i ostali otoci, Korčula također im problem smanjivanja broja stanovništva.

Otok je poznat po Moreškaoj, tradicionalni ples s mačevims koji predstavlja bitku između kršćana i muslimana. To nije autentična lokalna aktivnost, ali je samo ovdje preživila. Grad Korčula nalazi se na sjevero-istočnoj strani otoka. To je administrativno, kulturno i gospodarsko središte otoka s oko 3000 stanovnika.

Ferienwohnung_Korcula

Turizam na otoku se počeo razvijati u 19. stoljeću. Prva javna plaža je uređena 1904. u gradu Korčuli, a prvi turistički prospekt tiskan je 1914. u Beču na nekoliko jezika. Nakon Drugog svjetskog rata se počeo razvijati moderan turizam: brojni hoteli, kampovi i drugi objekti su izgrađeni.

Smještaj na otoku Korčuli:

Otok nudi sve vrste smještaja. Prije svega, tu su brojni hoteli svih kategorija. Ukoliko želite odsjesti u privatnom smještaju na Korčuli možete pronaći obiteljske kuće, vile, apartmane i sobe. U gradu Korčuli postoje lijepi apartmani u starom dijelu, u Lumbardi su najbolje plaže na Korčuli i tamo postoji puno hotela i privatnog smještaja. U nekoliko uvala na cijelom otoku možete pronaći vile s bazenom i apartmane s bazenom. U gradovima Blatu i Veloj Luci, glavni dio smještajnih kapaciteta je u privatnim apartmanima.

Što vidjeti i raditi?

Kada posjetite otok možete vidjeti kuću u kojoj je Marko Polo možda rođen. Nalazi se u gradu Korčuli sjeverno od katedrale Svetog Marka. Kao što je već spomenuto, Moreška je  ples s mačevima koji je samo sačuvan u gradu Korčuli, iako se nekad izvodi na cijelom Mediteranu. Pored katedrale Svetog Marka iz 14. stoljeća, možete vidjeti antičkih zgrade, devet crkava u starom dijelu grada, gradske zidine i tvrđave te dva drevne ulaza, Kopnena vrata i Morska vrata.

Korcula_outside_oldtown

U gradu Vela Luka nalazi se kulturni centar koji sadrži vrijedne arheološke zbirke iz neolitika i zbirku suvremene umjetnosti.
Za ispunjenje svog boravka možete uživati u brojnim aktivnostima kao što su biciklizam, hodanje, ronjenje, paintball, jet ski i druge.
Mnogobrojni izleti mogu biti organizirani s otoka: u Nacionalni park Mljet, Dubrovnik, otok Hvar i ostale otočiće oko Korčule.

Gdje jesti:

Restorani na otoku nude vrlo često domaće specijalitete pripremljene na tradicionalan način. Najčešće su pripremljeni janjetina, ovčetina i kozetina  kao i pršut. Čak i češće se priprema riba, posebno plava riba, npr. Srdela. Maslinovo ulje je jedan od glavnih sastojaka. Vinogradarstvo je jako dobro razvijeno na otoku, tipična vina su Pošip, Rukatac, Grk i Plavac.

Kako doći do Korčule:

Otok Korčula je povezan s kopnom čestim trajektnim linija između Korčule i grada Orebića na poluotoku Pelješcu. Mali Katamaran iz Splita također stiže u Korčulu.

Iz Vele Luke postoji trajekt i katamaran za Split

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba