Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Ika

Ika se nalazi na padinama planine Učke i jedno je od naselja opatijske rivijere. Udaljena je samo 1 km od poznate nautičke luke Ičići. U centru Ike, na obali, smješten je jedini hotel u Iki ispod kojeg se nalaze dvije prekrasne šljunčane plaže. Osim toga, možemo reći da Ika je zapravo predgrađe Opatije.

Ika ima zanimljivu i bogatu povijest. Stanovnici Ike su potomci Liburna koji su bili poznati kao vrsni pomorci i graditelji. Pleme Liburna vladalo je do dolaska Rimljana kada su osvojili Liburne i spojili područje sa Rimskim Carstvom. Nakon njegovog pada došli su Ostrogoti nakon kojih su u 6 stoljeću vlast preuzeli Bizantinci. U 7. stoljeću došli su Slaveni, a potom Franci u 8. stoljeću. Krajem 19. stoljeća gradile su se zgrade, moderne kuće, lječilišta i odmarališta te je tako Ika postala važnija.

Ika ima prekrasne primjere secesijske arhitekture, modernih vila i vikendica bivše austro-ugarske elite, od koji su neke još uvijek dobro očuvane i velika su turistička atrakcija. Posebno se ističe vila Münz u Ičićima izgrađena 1903. godine. Izgradio je Jakob Ludwig Münz poznat i po izgradnji bivšeg hotela Grand u Puli.

Što se tiče smještaja u Iki, već smo spomenuli da postoji jedan hotel na obali. Međutim, većina smještaja su apartmani u Iki ili neke od prekrasnih vila za odmor u Iki koje će vas ostaviti bez riječi.

Osim ljepote arhitekture, Ika nudi i širok izbor sportskih aktivnosti, od plivanja, ronjenja, skijanja na vodi, ribolova, parajedrenja do uvoda u Učku i njene padine kroz pješačenje, biciklizam i šetnje kroz njene šume. Gastronomska ponuda ove regije poznata je po svojim originalnim jelima koja su pripremljena prema lokalnim receptima, a od kojih su najznačajnija ona pripremljena od kestena i višanja. Ika je zaista jedinstveno odredište koje se kao nekad i danas ponosi turističkom izvrsnošću.

Prekrasna plaža koja se nalazi u centru je podijeljena na dva dijela i poznata je po čistom moru i raznolikoj ponudi sportskih aktivnosti. Restorani i konobe u Iki poznati su po originalnim jelima pripremljenim od kestena u kombinaciji sa jelima od mesa. Poznati su također i po jedinstvenim desertima.

 

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba