Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Cavtat

Cavtat je gradić smješten na samom jugu Hrvatske. To je oko 20 km od Dubrovnika u smjeru jugo-istoka. Grad je dio Konavala, najjužnije regije u zemlji. U prošlosti, tamo je bila grčka kolonija Epidaurum. Kasnije grad je okupiran od strane Rimljana, koji su osnovali svoju koloniju Epidaurus. Već u 1. stoljeću, Cavtat je imao opskrbu vodom putem rimskog vodovoda.

Danas Cavtat ima oko 2,500 stanovnika, njihovo primarno zanimanje je turizam i ribolov. Grad je jedan od vodećih kongresnih centara u Hrvatska. Podmorje Cavtata je vrlo poznato po nalazima antičkih predmeta kao što su amfore.

Cavtat

Smještaj i apartmani  Cavtat:

U Cavtatu ima puno hotela, ali je najpoznatiji Hotel Hrvatska s pet zvjezdica. Hotel je moderno opremljen i ima 980 kreveta, hotel nudi usluge kao što su sport i rekreacija, wellness, restorane i barove. Privatnog smještaja u Cavtatu ima dosta; Apartmani Cavtat su nedvojbeno jedan od najčešćih oblika smještaja. Nema kampova, ali u malom mjestu Molunat cca 20 km od Cavtata, postoje 4 kampa. U pogledu aktivnosti grad nudi različite vrste sportova kao što su ronjenje, slobodno penjanje, biciklizam, pješačenje, jahanje su samo neki.

Cavtat je jeftiniji od Dubrovnika, a samo 20 minuta busom udaljen od njega, pa  je Catvat alternativa ako želite većinu praznika procesti na plaži.

Cavtat Hrvatska

Što vidjeti u Cavtatu:

Kuća Vlaha Bukovca, poznatog hrvatskog slikara. Nalazi se u centru grada i sadrži oko 30 najreprezentativnijih djela. Također ima izložbeni prostor, gdje se izložbe suvremene umjetnosti čestoodržavaju.
Mauzolej obitelji Račić sagrađen 1921. od poznatog kipara Ivana Meštrovića. Mauzolej je napravljen od bijelog kamena s otoka Brača i nema drugih materijala, osim bronce. Obitelj Račić su bili poznati brodovlasnici iz Cavtata.
Zbirka Baltazara Bogošić koja je dio Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Baltazar Bogošić je znanstvenik i pravnik. Njegova zbirka sadrži više od 35 000 predmeta. Najzanimljiviji su stare grafike i numizmatičke zbirke.
Galerija slika Sv Nikole sadrži zbirku vrijednih slika, skulptura i crkvene keramike.  

Gdje jesti:  

Brojni restorani i konobe u Cavtatu nude jela na bazi mediteranske i dalmatinske kuhinje. Neki od najelitnijih restorana nalaze se duž obale i oni nude različite riblje specijalitete, kao i međunarodna jela. Ovdje možete dobiti priliku kušati autohtona vina poput plavca malog, kadaruna, Dalmatinke i drugih. Međunarodno poznato grožđa kao merlot ili Cabernet Sauvignon se uzgajaju u ovom području.

Cavtat centar

Kako doći do Cavtata:

Autom::  autocestom A1 iz Zagreba do Ravca (Ploče) i onda obalnom cestom oko 160km do Cavtata. Iz Zagreba put traje oko 7 sati take the A1 motorway from Zagreb to the end in Ravca (Ploce), from here, follow the coastal road. From Ravca there is about 160 km to Cavtat. Driving time from Zagreb is about 7 hours.

Zrakoplovom: Najbliži aerodrome je ona u Dubrovniku, 6km od Cavtata.

Autobusom:  Iz Dubrovnika postoje busevi do Cavtata svakih pola sata. Zadnji ide u 1:40, a prvi ujutro u 5 i 15.

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba