Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Brodarica

Brodarica je mjesto smješteno 5 km južno od Šibenika. To je zapravo predgrađe grada Šibenika. Stanovnici Brodarice se uglavnom bave turizmom. Mjesto ima prekrasne pješčane i stjenovite plaže u mjestu i na obližnjim otocima, a to je glavni razlog zašto mnogo turista dolazi svake godine.

Povijesno govoreći, ovo je relativno novo naselje. Izvorni stanovnici su došli s otoka Krapnja kao većinski vlasnici zemljišta na tom području. Danas je to mjesto gdje mnogi stanovnici Šibenika dolaze u svoje kuće za odmor kako bi se odmorili od gradske vreve. Naravno, ljeti se otvara za turiste.

Brodarica je neobično naselje koje se gotovo 5 km proteže uz more, a omeđeno je Šibenikom na sjeveru i Morinjskim zaljevom na jugu. Ovo atraktivno mediteransko mjesto se sastoji uglavnom od privatnih vila i kuća. Naravno, postoje mnoge konobe i restorani u Brodarici koji su prepuni tijekom ljetnih dana. Glavna jela su često morski plodovi i ostali lokalni specijaliteti. Dalmatinska kuhinja je svakako nešto što nije lako zaboraviti jer je toliko prokleto ukusna.

Brodarica neprestano privlači sve više turista i domaćih gostiju. Prekrasan pogled na arhipelag Brodarice koji se sastoji od devet otoka i otočića, kamenih i pješčanih plaža je prizor koji vas može učiniti sretnima. U kombinaciji s ukusnim plodovima mora i domaćim vinom ne može biti loše, čak i kad biste to htjeli.

Brodarica je ugodno, mirno naselje. Ako ste u potrazi za smještajem u Brodarici i želite taj zasluženi odmor zajedno sa svojom obitelji, tada ćete naći upravo ono što trebate. Postoje brojni apartmani i vile za odmor u Brodarici za iznajmljivanje. Smještaj u Brodarici se nudi uglavnom u privatnim kućama. Postoji i hotel u Brodarici koji se zapravo nalazi u blizini, na otoku Krapnju. Ako imate brod, hotel Spongiola ima malu marinu za smještaj brodova. Za ljubitelje prirode postoje četiri kampa u Brodarici. Svi oni se nalaze u blizini mora i okruženi su mirisnom borovom šumom. Dakle, gdje god se odlučite za boravak u Brodarici, uvijek ćete biti u blizini kristalno čistog mora i prekrasnih plaža.

Budući da smo spomenuli Krapanj, moramo reći da je to kulturno središte Brodarice. Otok ima starih kamenih kuća i uskih kala koje možete istražiti. Poseban prizorza vidjeti je samostan sv. Križa koji ima nekoliko vrijednih izložaka - "Posljednja večera" i "Crna "Gospa na prijestolju".

U okolici tijekom ljetnih mjeseci odvijaju se brojni kulturni i sportski događaji od kojih treba spomenuti Međunarodni dječji festival u lipnju i Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku u kolovozu.

Već smo spomenuli brojne restorane, pizzerije i konobe koje nude izvorne dalmatinske specijalitete kao i druga različita jela koja će vas zadovoljiti. Neki od tih restorana i konoba su poznati u kulinarskim krugovima i gostovali su u raznim emisijama i kulinarskim natjecanjima. Svaki od njih pruža jedinstvenu atmosferu u kojoj svi gosti i posjetitelji mogu uživati ​​u dobroj hrani.

Što se tiče noćnog života u Brodarici, postoji nekoliko kafića i beach barova koji nude dobru zabavu tijekom dana i noći za sve vrste posjetitelja i za sve ukuse. Osim toga, tu su dva velika noćna kluba, Aurora (Primošten) i Hacienda (Vodice) koji su među najpopularnijima na jadranskoj obali. Postoji također niz kulturnih događaja koji se odvijaju tijekom cijele godine, naročito tijekom ljeta, tako da oni koji traže ovu vrstu ponude neće biti razočarani.

 

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba