Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Biograd na moru

Biograd na Moru je grad i luka u sjevernoj Dalmaciji. Smješten je na malom poluotoku, 28 km južno od Zadra. Biograd na Moru je hrvatski kraljevski grad koji se prvi put spominje u 10. stoljeću, u 11. stoljeću je bio sjedište hrvatskih kraljeva i biskupa. Grad je izgorio dva puta za vrijeme mletačko-turskih ratova. Danas ima oko 5 900 stanovnika koji uglavnom žive od turizma, poljoprivrede i ribarstva. Turizam se počeo razvijati između dva svjetska rata. Iz grada se pruža prekrasni pogled na Pašmanski kanal i otočiće razasute po cijelom zaljevu. Biograd je centar rivijere koja obuhvaća ostale gradove poput Pakoštana, Svetog Filipa i Jakova, kao i neka mjesta na otoku Pašmanu.

Biograd

Smještaj u Biogradu na Moru:

Veliki izbor smještaja u gradu daje turistima mogućnost odabira. Prvi hotel izgrađen je 1935 na mjestu današnjeg hotela Ilirija. Osim brojnih hotela, apartmana, pansiona i privatnog smještaj u Biogradu na moru, ima puno rekreativnih i sportskih aktivnosti. Biograd na Moru je nautički centar s 2 marine koje su popularne među nautičarima. Biograd ima jedan od najopremljenijih teniskih kampova u ovom dijelu Jadrana. Osim tenisa, postoje mogućnosti za tečajeve ronjenja i jedrenja. U blizini Biograda su 3 nacionalna parka u kojima se mogu organizirati izleti, kao i dva parka prirode.

Što vidjeti – znamenitosti u Biogradu na Moru

Kada je grad  postao sjedište biskupa, benediktinski samostan Sv Ivan je sagrađena, a nakon toga samostan sv Toma. Ostaci rimske vile su sačuvani. U okolici grada su pronađeni ostatci antičkog vodovoda. U Muzeju grada možete vidjeti arheološke zbirke s prapovijesnim i rano-hrvatskim nalazima kao i neke predmete s broda iz 16. stoljeća koji je potonuo u blizini Biograda. Tijekom ljetnih mjeseci „Biogradsko ljeto“ se tradicionalno održava. To uključuje i manifestacije kao što su koncerti, izložbe u Muzeju grada i različita sportska natjecanja.

Biograd na moru

Gdje jesti:

Kao i svaka druga mjesta, Biograd nudi mnogo restorana s nacionalnim i međunarodnim jelima. Zahvaljujući marinama, kulinarska ponuda u gradu, ima veliki izbor.

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba